Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ- Αν δεν υπηρχε αυριο



Όταν τον Οκτώβριο του 2009 ξεκινήσαμε να διοργανώνουμε λογοτεχνικά απογεύματα με συγγραφείς από την Ελλάδα, δεν πίστευα ποτέ ότι οι άνθρωποι αυτοί, που τους γνωρίζαμε μόνο μέσα από το συγγραφικό τους έργο, θα καταλάμβαναν ένα μέρος της καρδιάς μας.

Τον Οκτώβριο του 2009 είχαμε την μεγάλη χαρά να φιλοξενήσουμε στην Γερμανία την Αναστασία Καλλιοντζή, την οποία την γνωρίζαμε από τα έργα της. Μας είχε συνεπάρει με τα βιβλία της και φυσικά η προσωπική γνωριμία με την Αναστασία ήταν για πολλούς από εμάς μιά μοναδική εμπειρία. Την αγαπήσαμε όχι μόνο σαν συγγραφέα αλλά και σαν άνθρωπο.



Με την αλλαγή του χρόνου, σκεφτήκαμε να καλέσουμε την κα. Τζιρίτα, γεμάτοι θαυμασμό για το συγγραφικό της έργο.

Η αγωνία μεγάλη. Ο θαυμασμός για την καλλιτέχνη απεριόριστος, βιβλία μαγευτικά.

Η μεγάλη ημέρα έφτασε, Παρασκευή 19 Μαρτίου. Η παρουσίαση του νέου βιβλίου αρχίζει. Η Μαρία Τζιρίτα με έναν πολύ όμορφο και απλό τρόπο περιγράφει το νέο της έργο και διαβάζει ένα απόκομμα από το βιβλίο της.
Μέσα στην ηρεμία της αίθουσας και κάτω από την γλυκιά φωνή της αναγνώστριας, το πνεύμα μας ταξιδεύει και παρεβρίσκεται με τους ήρωες του βιβλίου.....

Το τέλος της βραδιάς πλησιάζει. Η Μαρία μας έχει μαγέψει με το έργο της και με την ομορφιά και την ευαισθησία του χαρακτήρα της.

Άλλα όπως όλα τα όμορφα γεγονότα έχουν τέλος, έτσι και η μέρα της αναχώρησης έφτασε.

Κυρία Τζιρίτα, θέλουμε μέσα από αυτές τις λίγες γραμμές να σου πούμε, ότι είσαι ένας καταπληκτικός άνθρωπος, το καινούργιο σου βιβλίο είναι πολύ διδακτικό, έχει στοιχεία που περιγράφουν και αντικατοπτρίζουν ανθρώπινους χαρακτήρες της καθημερινότητας και άλλος λίγο, άλλος πολύ, μπορεί να ταυτιστεί με κάποιον από τους ήρωες του μυθιστορήματος. Με λίγα λόγια το βιβλίο σου είναι καταπληκτικό. Συγχαρητήρια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα