Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Μεταφραση επιστολης μιας ομογενους προς το περιοδικο Focus







Κυριοι,
Απαντηση στον δημοσιογραφο του φοκους.
Παιρνω το δικαιωμα να απαντησω στον συναδελφο σας σαν ελληνιδα και σαν θυμα του 2ου παγκοσμιου πολεμου Ο κυριος αυτος ιστορικα ειναι αμορφωτος.
Ξεκινω απο την χειρονομια που δημοσιευσε το φοκους. Πρεπει να ξερει ο κυριος αυτος, οτι οι ελληνιδες δεν χειρονομουν κατα αυτον τον τροπο, τουλαχιστον οχι οι παλαιοτερες, εκτος αν η μεταναστευση της Αφροδιτης της Μηλου στην Γαλλια, την διδαξε τετοιες ασεμνες χειρονομιες, οποτε δεν αντικατοπτριζει τον ελληνικο λαο, αλλα τον ευρωπαικο.
Αυτην την χωρα σημερα που συκοφαντειτε, θα επρεπε να ειναι μνημειο προσκυνηματος και σεβασμου, αν βεβαια ξερετε εσεις τι σημαινει αυτη η λεξη.
Θα επρεπε να γνωριζει ο κυριος αυτος που εγραψε αυτο αρθρο και ο κυριος συναδελφος του που το συνεχιζει διακαμωδωντας τον ελληνισμο, οτι τον πολιτισμο που εχει σημερα τον ωφειλει σε αυτην την χωρα που κατηγορει.
Διοτι στις καθε δεκα λεξεις που λεει οι δυο ειναι ελληνικες. Μας κατηγορουν οτι βγαζουν μονο τζατζικια και φετα. Αυτο ειναι μεγαλο ψεμα. Η ελλαδα απο την αρχαιοτητα εχει δωσει τα παντα στην ανθρωποτητα αφιλοκερδως.Σας δωσαμε αρχιτεκτονικη, σας δωσαμε το ονομα της Ευρωπης, την δημοκρατια,σας δωσαμε τον μεγαλο Ασκληπιο και τον πατερα της Ιατρικης Ιπποκρατη, σας δωσαμε τον μεγαλυτερο μαθηματικο τον Πυθαγορα, σας δωσαμε την μουσικη που πρωτος ο Πυθαγορας ανακαλυψε τους ηχους της μουσικης. Σας δωσαμε ολυμπιαδα, σας δωσαμε αθλητες σας δωσαμε μαραθωνα που εχει μεγαλη βαση για την ιστορια μας, σας δωσαμε τον Πλατωνα που τον μεταναστευσατε και αυτον στην βαυαρια, σας δωσαμε θεατρο του μεγαλου Αριστοφανη, Ευριπιδη, Σοφοκλη, σας δωσαμε Ιλιαδα και Οδυσσεια, σας δωσαμε το νοημα του δικαιου που εφαρμοστηκε απο τον μεγαλο Λυσια, σας δωσαμε αριστοτελη, σας δωσαμε τους μεγαλυτερους φιλοσοφους των αιωνων, Σωκρατη, Αριστοτελη, σας δωσαμε την ικανοτητα ρητορικης με τον μεγαλο μας Δημοσθενη, σας δωσαμε τους μεγαλυτερους φυσικους που υπαρχουν ανα τον κοσμο, Θαλη ο Μιλησιος , Αναξιμανδρος ο μιλησιος και ακομα μεγαλυτερος ο παρμενιδης. Σας δωσαμε βιολογια, σας δωσαμε χημεια, σας δωσαμε οτι σχετιζετε με την επιστημη, σας δωσαμε την μηχανικη του μεγαλου Αρχιμηδη, σας δωσαμε παρα πολλα. Σας δωσαμε τις μουσες μας του ευλογημενου ολυμπου και σημερα εχετε ονομα και αποκαλειτε τα μουσεια σας. Τα οποια μουσεια ανα τον κοσμο ειναι γεματα με αρχαιοτητες ελληνικες, οι οποιες ειναι κλεμμενες.
Και γιαυτο θα πρεπει να υπαρχει σεβασμος σε αυτην την χωρα και πεσατε επανω μας οι δηθεν συμμαχοι μας οι ευρωπαιοι, μας καταστρεψατε μας καταληστεψατε και εχετε σημερα το θρασος να μας κατηγορειται?????
Αυτοι ειναι οι απατεωνες και κλεφτες που διασυρετε.
Το μουσειο του Βερολινου ειναι γεματο με ελληνικες αρχαιοτητες που σιγουρα δεν σας τις χαρισαμε. Μας τις κλεψατε κατα τον β παγκοσμιο πολεμο.
Το μουσειο του λονδινου, ο πρωτος οροφος ειναι γεματος με αρχαια ελληνικα που δεν τους τα χαρισαμε, αλλα με τουρκικα φιρμανια κλαπηκαν απο τον λορδο Ελγιν.
Κλεινοντας, θα ηθελα να σας τονισω, οτι ειμαι υπερηφανη που ειμαι ελληνιδα, οχι ρατσιστρια, διοτι αυτο το κρατος ειναι 180 χρονων κρατος, που οταν το κρατος αυτο ανασυγκροτηθηκε απο το 21 μεχρι το 1921, μας ρημαξε ο α παγκοσμιος πολεμος, αντεξαμε και σταθηκαμε . Δεν προλαβαμε να συνελθουμε απο αυτο το χτυπημα, μας ξεπαστρεψανε με την βοηθεια των φιλων μας ευρωπαιων οι τουρκοι το 1922. Μετα απο αυτο το χτυπημα μεχρι να υψωσουμε το κεφαλι μας, μας επιτεθηκε ο ιταλογερμανικος φασισμος αφηνοντας χιλιαδες νεκρους μεσα σε μια μικρη χωρα, η οποια υπηρξε η δευτερη σε θυματα πολεμου βασει πληθυσμου.Σας πληροφορω κυριοι, οτι μονο το 1941 μεσα στην Αθηνα πεθανανε 600000 ανθρωποι απο την πεινα, εκτος τις ομαδικες εκτελεσεις.Μετα απο αυτο οι φιλοι μας και συμμαχοι Αγγλοι μας δημιουργησανε τον εμφυλιο που κρατησε μεχρι το 1949. Ακομα ομως στεκομαστε στα ποδια μας. Τελος για να κλεινουμε αυτο το θεμα, σας πληροφορω οτι πηρα ολο το δικαιωμα να γραψω αυτα που εγραψα σαν θυμα πολεμου, που η μητερα μου παρολου που εμεινε με 4 ορφανα παιδια δεν πηρε ουτε 1 μαρκο συνταξη.
Εσεις τι προσφερατε στην ανθρωποτητα??? Δυο καταστροφικους πολεμους, βουρστ, και πομες? Γι α ποιον ευρωπαικο πολιτισμο ειστε υπερηφανοι? Για την ασυδοσια, για τον ξεπεσμο του ηθους, για τις κλεψιες? Για τι?
Θα πρεπει ακομα να σας πω την αγανακτηση μου γιαυτην την κακια που δειχνετε απεναντι στον ελληνικο λαο.Για να μας καταλαβαιτε,ι θα πρεπει να μεταφραστετε ΜΟΝΟ 2 στιχους απο τον εθνικο υμνο μας, που δεν ειναι καθολου ρατσιστικοι αλλα ειναι κραυγη πονου και κραυγη υπερηφανιας. Δεν εχω τιποτε εις βαρος του γερμανικου λαου, επρεπε ομως να δωσω καποια απαντηση στην (αγνοια) και ολη αυτην την συκοφαντια.
Με μεγαλη ευλαβεια ασπαζομαι την μνημη του μεγαλου Νιτσε, ο οποιος χαρακτηριστικα ειπε : Αγαπω τους Ελληνες παρα πολυ, γιατι τα ειπαν ολα και τους μισω γιατι δεν αφησαν τιποτε να πω και εγω.
Με τιμη
Ευαγγελια Καραγιαννη
Κατοικος Γερμανιας



Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 63 ΕΤΩΝ, ΗΡΘΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 36 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΔΟΥΛΕΨΕ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα